HISTORIKU

EMIN DURAKU

Shkolles sone i eshte vene emri i heroit te popullit Emin Duraku.

 

Pamje nga Dita e pare shkolles shtator 2015

Nxenes me lule per mesuesit e dashur

    

 

Krijimi i shkolles

Shkolla eshte ndertuar ne vitin 1952 fillimisht ajo ka sherbyer si shtepi e femijes si dhe shkolle per femijet e zones. Ne vitin 1957 ajo u tranbsformua ne shkolle 7 vjecare. Gjate viteve 1952 - 57 ka patur reth 350 nxenes. Ne vitin e pare shkollor numri i nxenesve arriti ne 540 dhe mesuesit ishin 17. Gjate dekades 57-67 shkolla mori nje fizionomi me te plote duke u plotesuar me kabinete si ai i fizikes, kimise, biologjise, punes me dru e metal, palester fiskulture si dhe ambjentet e sherbimit personal per nxenesit. Ne vitin 1967 u ndertua dhe nje shtese e shkolles me dy kate per shtimin e klasave te mesimit.

Ne vitin 1967 si dhe ne viitn 1971 shkollen e vizitoi babai i Emin Durakut i cili u popit me nderime e dashuri nga nxenesit dhe arsimtaret e atyre viteve. Ne vitet 1972 dhe 73 jane bere shkembime vizitash te arsimtarev te dy shkollave me emrin e Emin Durakut te Tiranes dhe te Prishtines.
Ne vitn 1972 u hap klas a epare sportive per here te pare e specializuar ne basketboll me 30 nxenes djem dhe vajza.  
   

 

 

 

Figura te shquara qe kane mesuar ne shkollen tone

Historia e shkolles lidhet ngushte me datat e meposhtme .........

  • Viti i pare i saj ka qene 1957
  • Ne vitin 1962 shkolla kaloi ne cikel me te plote nga katervjecar ajo filloi edhe ciklin 8 vjecar
  • Ne vitin 1973 mbaroi ristrukturimi i shkolle dhe ne te u shtuan palestra e mbyllur dhe ambjenet sportive
  • Ne vijimesi ne vitin 1984 shkolla u nderua me cmimin e republikes